dockerheader

Το Docker αποτελεί μια επανάσταση στο πως λειτουργούν πλέον οι εφαρμογές, προσφέροντας μια πλατφόρμα η οποία επιτρέπει σε μια εφαρμογή να λειτουργεί παντού, ανεξάρτητα από λειτουργικό σύστημα, cloud υποδομή (ή μη), φυσικό ή εικονικό περιβάλλον. Tο Docker πρωτοπορεί «πακετάροντας» οποιαδήποτε εφαρμογή σε «container», μαζί με ότι πόρους χρειάζεται ώστε να λειτουργεί οπουδήποτε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Η Docker Inc. είναι στη κορυφή της καινοτομίας ως container as a service platform και με την τεχνολογία που προσφέρει μας δίνει τη δυνατότητα να εκσυγχρονίσουμε εφαρμογές οποιασδήποτε αρχιτεκτονικής όπως monolithic, three-tier, SOA, microservices. Η Infinitum αποτελεί value added reseller της Docker Inc. στην Ελλάδα διαθέτοντας το Docker Enterprise Edition. Πρόκειται για μια συνδρομητική υπηρεσία με ετήσιο συμβόλαιο, στο οποίο περιλαμβάνονται διάφορα επίπεδα υποστήριξης από next business day, μέχρι 24/7 και 24 hour response.


Πλεονεκτήματα

 • Ευελιξία: 13 φορές(!) περισσότερα releases σε σχέση με το κλασσικό μοντέλο ανάπτυξης εφαρμογών και άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των πελατών σας. Επίσης, 65% μείωση του χρόνου ενσωμάτωσης νέων developers σε ένα project.
 • Portability: Αφού τρέχει σε Docker, τρέχει παντού! Οι Docker εφαρμογές τρέχουν είτε on-premise είτε στο cloud και σε όλα τα λειτουργικά συστήματα.
 • Ασφάλεια: Κάθε εφαρμογή διαθέτει εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ασφάλειας, και μάλιστα η ασφάλεια αυτή παρέχεται σε πολλαπλά layers. Αυτό σημαίνει, ότι έχετε πολλαπλά επίπεδα προστασίας στη διάθεσή σας και επομένως έναν από τους καλύτερους τρόπους για να διασφαλίσετε τα δεδομένα και τη λειτουργία των εφαρμογών σας.
 • Οικονομία: Βελτιστοποιήστε τη χρήση των πόρων της υποδομής σας και εξορθολογίστε τις λειτουργίες σας, εξοικονομώντας 50% του συνολικού κόστους.
 • Ανοιχτή πλατφόρμα: To Docker είναι Open Source, κάτι που σημαίνει ότι ένας εξειδικευμένος συνεργάτης όπως η Infinitum μπορεί να το προσαρμόσει ακριβώς πάνω στις δικές σας ανάγκες, ενώ ενσωματώνεται εύκολα στην υφιστάμενη υποδομή σας.

Γιατί Docker

Το Docker βρίσκεται παντού: Στο Amazon, στο Azure, στο Oracle Cloud, σε λειτουργικά Windows, Ubuntu, κ.λπ, ενώ υπάρχουν έτοιμα προς χρήση containers από όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες (Microsoft SQL Server, Oracle Database, γλώσσες προγραμματισμού κ.λπ). Πρόκειται για μια πιο ασφαλή πλατφόρμα από τις λύσεις virtualization και τα αντίστοιχα VMs, ενώ παράλληλα είναι εξαιρετικά πιο γρήγορη! Αυτή η διαφορά απόδοσης αφορά τόσο στη φάση του deployment, όσο και σε αυτήν της λειτουργίας της ίδιας της εφαρμογής. Με δεδομένο ότι οι απαιτήσεις σε hardware είναι χαμηλές, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την υπάρχουσα υποδομή σας αλλά και να σχεδιάσετε συστήματα για μηδενικό downtime με πολύ χαμηλό κόστος.

Για να βρίσκεστε στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων, θα πρέπει να πάτε τις εφαρμογές σας στο Cloud και μάλιστα χωρίς καθυστέρηση. Η Infinitum μπορεί να αποτελέσει τον έμπιστο συνεργάτη στην πορείας σας προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, βοηθώντας σας να εκμοντερνίσετε το υφιστάμενο portfolio των εφαρμογών σας.

Η μετατροπή τους σε containers θα βελτιώσει την ασφάλεια, θα μειώσει τα κόστη ανάπτυξης και υποστήριξης και θα τις μετατρέψει άμεσα σε cloud apps.


DevOps με τη βοήθεια του Docker

Σήμερα, ένα μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων προσπαθούν να υιοθετήσουν μια φιλοσοφία DevOps στην ανάπτυξη εφαρμογών. Αυτή η μετατόπιση έχει ως στόχο την άρση του παραδοσιακού φραγμού που υπήρχε μεταξύ των ομάδων προγραμματιστών (Development) και των ομάδων επιχειρησιακών λειτουργιών (Operations). Το DevOps ξεκίνησε από τη Google και γεννήθηκε από την ανάγκη για continuous release εφαρμογών χωρίς καθυστερήσεις, αντίθετα με την μέχρι τότε πρακτική του «waterfall delivery», δηλαδή μια γραμμική και καθόλου ευέλικτη διαδικασία.

Το κύριο χαρακτηριστικό του DevOps είναι να υποστηρίξει την αυτοματοποίηση και την παρακολούθηση σε όλα τα στάδια της δημιουργίας του λογισμικού, από την ολοκλήρωση, τον έλεγχο, την κυκλοφορία έως την ανάπτυξη και τη διαχείριση με βασικό στόχο την συντόμευση του κύκλου ανάπτυξης.

Μέσω της πλατφόρμας Docker, η επιχείρηση μπορεί να επιτύχει τους στόχους της προς αυτή την κατεύθυνση και η Infinitum είναι ο κατάλληλος συνεργάτης που θα χρειαστείτε.


Πώς μπορεί να σας βοηθήσει η Infinitum

Το Docker απευθύνεται σε οποιονδήποτε κάνει software development, ανεξαρτήτως χρήσης, είτε για τρίτους, είτε για ιδία χρήση. 

Οι έμπειροι μηχανικοί της Infinitum θα πραγματοποιήσουν αρχιτεκτονική ανάλυση σύμφωνα με τις ανάγκες σας σε resources, λογισμικό κ.λπ., ενώ αναλαμβάνουν τις παρακάτω υπηρεσίες:

 • Αρχικό implementation (εγκατάσταση Docker Clusters, Nodes κ.λπ)
 • Εκπαίδευση
 • Management
 • Υποστήριξη
 • Migration legacy εφαρμογών σε container
 • Ειδικά για start-up εταιρείες, η Infinitum θα αναλάβει τα πάντα από την αρχή, πραγματοποιώντας και το “containerization” των εφαρμογών.