printingandsecurity.jpg

Αν και όλοι φροντίζουν να προστατεύουν υπολογιστές και servers, αφήνουν εντελώς απροστάτευτους τους εκτυπωτές τους. Όμως, οι σύγχρονες μηχανές εκτύπωσης και σάρωσης είναι στην πραγματικότητα endpoints όπως και οι υπολογιστές. λειτουργικό σύστημα, έχουν σκληρό δίσκο, μνήμη και CPU και έχουν πρόσβαση τόσο στο εταιρικό δίκτυο, όσο και στο Internet. Έτσι, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι μια απροστάτευτη εκτυπωτική συσκευή, είναι πιθανό να αποτελέσει την «κερκόπορτα» για να εισέρθει κακόβουλος κώδικας εντός της επιχείρησης με απρόβλεπτες συνέπειες.

Τα παρακάτω στατιστικά σχετικής έρευνας της Spiceworks1 καταδεικνύουν το πρόβλημα:

  • Το 74% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι βίωσαν στην επιχείρησή τους τουλάχιστον μία επίθεση στο εταιρικό δίκτυο.
  • Το 16% όλων των επιθέσεων που διαπιστώθηκαν το 2016 είχαν ως σημείο εισόδου τους δικτυακούς εκτυπωτές.
  • Μόλις το 16% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι εκτυπωτές εμπεριέχουν υψηλό ρίσκο δικτυακών επιθέσεων
  • Αν και το 77% των υπολογιστών και το 61% των mobile συσκευών προστατεύονται, στις εκτυπωτικές συσκευές, το ποσοστό ανέρχεται σε μόλις 28%

Επιπλέον, το κόστος για την αποκατάσταση της υποκλοπής δεδομένων είναι πολλές φορές δυσβάσταχτο για μια μέση επιχείρηση, τόσο από οικονομικής άποψης, όσο και από θέμα ζημιάς που θα προκληθεί στη φήμη της.

Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι το printing security θα πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα κάθε σύγχρονης επιχείρησης. Άλλωστε, ο Κανονισμός GDPR που τίθεται σε ισχύ τον Μάιο του 2018 επιβάλει σε όλες τις επιχειρήσεις που διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα να τα προστατεύουν επαρκώς από επιθέσεις, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τα πρόστιμα είναι εξαιρετικά υψηλά.

Για να αποφύγετε όλα τα παραπάνω σενάρια θα πρέπει να λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις. Στην πραγματικότητα, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε τον κατάλληλο συνεργάτη, ο οποίος θα αναλάβει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει την κατάλληλη λύση για τις δικές σας ανάγκες, είτε στο πλαίσιο μιας συνολικής λύσης MPS, είτε απλά εγκαθιστώντας καινούριες imaging και printing συσκευές.

Η Infinitum διαθέτει την κατάλληλη τεχνογνωσία για να προστατέψει το δίκτυό σας επιλέγοντας λύσεις της HP, οι οποίοι, όχι άδικα, χαρακτηρίζονται ως οι ασφαλέστεροι εκτυπωτές του κόσμου.


HP Security Manager: Η κορυφαία λύση προστασίας εγγράφων στον κλάδο

Οι εκτυπωτές της HP έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να περιλαμβάνουν τεχνολογία ελέγχου και παρακολούθησης, βοηθώντας στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων, τη συμμόρφωση με τις πολιτικές ασφαλείας της εταιρίας, προστατεύοντας το δίκτυο end to end. Μόνο η HP προσφέρει τόσο ολοκληρωμένη προστασία η οποία φτάνει ακόμα και σε επίπεδο BIOS και μάλιστα με δυνατότητες αυτοδιόρθωσης.

Οι εκτυπωτές της HP προστατεύουν τη διακίνηση εγγράφων και δεδομένων εντός και εκτός επιχείρησης. Η προστασία ξεκινά από τη στιγμή που δίνεται η εντολή εκτύπωσης, φθάνοντας μέχρι το μηχάνημα στο οποίο θα πραγματοποιηθεί το output.

Επιπροσθέτως, οι επαγγελματικοί εκτυπωτές της HP περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά ασφαλείας τα οποία τους προστατεύουν, αποτρέποντας την είσοδο ύποπτης κίνησης εντός εταιρικού δικτύου. Είναι σε θέση να εντοπίζουν τις απειλές τη στιγμή που ξεκινούν, αποφεύγοντας πιθανές ανεπανόρθωτες ζημιές εν τη γενέσει τους.

Η σουίτα HP JetAdvantage Security Manager αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη λύση προστασίας δεδομένων και μπορεί να εγκατασταθεί και να ενεργοποιηθεί σε συμβατές συσκευές της HP. Επιτρέπει την πλήρη παραμετροποίηση των δικαιωμάτων μέσα στο εταιρικό δίκτυο, εφαρμόζοντας συγκεκριμένες πολιτικές ασφαλείας σε ότι αφορά ποιος έχει το δικαίωμα να εκτυπώνει, τι και από που, ενώ παράλληλα υποστηρίζει μια σειρά από τεχνολογίες ταυτοποίησης. Έτσι, είστε σίγουροι ότι κάθε έγγραφο που εκτυπώνεται θα το παραλαμβάνει μόνο όποιος διαθέτει τα σχετικά δικαιώματα.


1Έρευνα της Spiceworks σε 309 IT στελέχη στις περιοχές Β. Αμερική, ΕΜΕΑ και Ασία – Ειρηνικός για λογαριασμό της HP, Νοέμβριος 2016.