Η δεκαετία του 1990: Ίδρυση, καθιέρωση και πρώτα επιτεύγματα

Η Infinitum ιδρύεται ως εξειδικευμένη εταιρία στις τεχνολογίες LAN/WAN και στην παροχή υπηρεσιών υποστήριξης δικτύων που ήδη είχαν αρχίσει να κατακτούν τον χώρο των μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων με ταχύτατους ρυθμούς.

Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της ξεκινά τη δραστηριοποίησή της στον κατασκευαστικό τομέα, σε μια προσπάθεια υποστήριξης εταιρειών με υπολογιστές που ικανοποιούν συγκεκριμένες πελατειακές απαιτήσεις.

Καθώς η δεκαετία εξελίσσεται, η Infinitum εισέρχεται στον χώρο του ειδικού λογισμικού, δημιουργώντας ένα αντίστοιχο τμήμα ανάπτυξης εφαρμογών, βασισμένο σε εξειδικευμένους συνεργάτες. Το 1994 η εταιρεία πραγματοποιεί την πρώτη της εμφάνιση σε κλαδική έκθεση (Computer ’94), όπου παρουσιάζει συστήματα επεξεργασίας κινούμενης εικόνας και λογισμικό διαχείρισης βιβλιοθηκών.

Το 1998, κι ενώ διατηρεί τη δραστηριότητά της στον τομέα σύνθεσης/συναρμολόγησης υπολογιστών, η εταιρεία μπαίνει στον χώρο των τεχνολογιών storage, αναλαμβάνοντας παράλληλα την υποστήριξη του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (I.M.E.), ένα έργο μεγάλης κλίμακας.

Η δεκαετία του 2000: Νέος αιώνας, υψηλότερες απαιτήσεις, ισχυρότερη ανάπτυξη

Στις αρχές του 21ου αιώνα, η Infinitum είναι η μόνη εταιρεία που συναρμολογεί συστήματα βασισμένα στον κορυφαίο, για την εποχή, server Itanium της Intel.

Από το 2004 ξεκινά η στενή συνεργασία της Infinitum με την Intel, παγκόσμιο ηγέτη στον χώρο της τεχνολογίας των υπολογιστών.

Την ίδια περίοδο, η εταιρία εξειδικεύεται στα business-oriented εργαλεία της Microsoft όπως ο Exchange Server.

Επιπρόσθετα, ύστερα από την ανακοίνωση της στρατηγικής συνεργασίας με την EMC για την υποστήριξη του λογισμικού και των υπηρεσιών VMware, η εταιρεία εισέρχεται στον χώρο των τεχνολογιών εικονικοποίησης υπολογιστικών συστημάτων (Virtualization).

Η δεκαετία του 2010: Συνεχής εξέλιξη και αναγνώριση από τους ηγέτες της βιομηχανίας

Το 2010 η Infinitum ξεκινά να υποστηρίζει λύσεις backup στο επίπεδο των μεγάλων οργανισμών (Enterprise Level), βασισμένες στο λογισμικό Networker (EMC). Την ίδια χρονιά, οι κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας μεταφέρονται στο νέο τετραώροφο, ιδιόκτητο κτίριο στο Νέο Ηράκλειο.

Παράλληλα, στο ξεκίνημα της δεκαετίας, η Infinitum εισέρχεται στην αγορά των τεχνολογιών Business Continuity με την απόκτηση τεχνογνωσίας και την υλοποίηση συνεργασιών που εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες πρόληψης της απώλειας δεδομένων, επαναφοράς τους μετά από βλάβες, καθώς και τη δυνατότητα απρόσκοπτης λειτουργίας του οργανισμού όσο οι διαδικασίες επαναφοράς βρίσκονται σε εξέλιξη.

Την τριετία 2012-2014 η εταιρεία προχωράει στη δημιουργία ενός πρότυπου τμήματος υποστήριξης εξοπλισμού και λογισμικού, προσλαμβάνοντας κορυφαία στελέχη της αγοράς και επενδύοντας συνειδητά στη συνεχή εκπαίδευση και εξειδίκευση.

Το δεύτερο ήμισυ της δεκαετίας σηματοδοτείται από τη δυναμική επέκταση της Infinitum στον χώρο των υπηρεσιών Cloud. Η εξέλιξη συνοδεύτηκε με την ανάληψη ανάλογων, μεγάλης κλίμακας έργων που περιλάμβαναν και τη δημιουργία υποδομών backup για μεγάλους εταιρικούς οργανισμούς.

Το 2017 αποτελεί έτος αναγνώρισης διεθνούς επιπέδου, καθώς η Infinitum αποσπά 4 κορυφαίες βραβεύσεις για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα των λύσεων και υπηρεσιών της, από ισάριθμους ηγέτες της αγοράς. Αναλυτικά, της απονεμήθηκαν τα Growth Partner of the Year 2017 (Dell EMC), Premier Partner of the Year 2017 (Cisco), Growth Partner of the Year 2017 (Hewlett Packard Enterprise), Growth Partner of the Year 2017 (Veeam).

Ακολουθούν περισσότερες διακρίσεις το 2018, με την Infinitum να αναβαθμίζεται σε Direct Partner ορισμένων από τους σημαντικότερους κατασκευαστές παγκοσμίως, εξασφαλίζοντας έτσι σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε ότι αφορά τον σχεδιασμό, την προμήθεια και την υποστήριξη λύσεων και εξοπλισμού.